Čovjek u Donjem Lapcu renovirao kupaonicu, našao ručne bombe i automatske puške

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Stanovnik Donjeg Lapca je čisteći i renovirajući svoju kupaonicu u petak 8. rujna pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Policijski službenici zaduženi za protueksplozijsku zaštitu su po izlasku na teren utvrdili da se radi o tri automatske puške M-70, poluautomatskoj puški M-76, automatskoj puški M-56, 796 komada različitog streljiva, dvije ručne bombe, vojnom nožu i 23 okvira za puške.

Minsko-eksplozivna sredstva su odnijeli i pohranili u skladište do uništenja, izvijestila je PU ličko-senjska.

U Karlobagu je građanin istoga dana dragovoljno predao 33 komada streljiva call. 7.62 mm, pušku AK-47 i spremnik. Njih su policijski službenici također pohranili u skladištu do uništenja.

"Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija, piše na stranici PU ličko-senjske.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!" poručili su iz policije.

Pročitajte više