Čovjek u Japanu glumio maskotu, umro je od vrućine u teškom odijelu

Maskota u Hirakta parku u Osaki Screenshot: YouTube

U JAPANU je jedanaest osoba umrlo, a njih 5000 je hospitalizirano. Među umrlima je i muškarac koji je radio u zabavnom parku, a koji je glumio maskotu, javlja BBC.

Glumio maskotu parka

Muškarac (28) je u zabavnom parku radio na pola radnog vremena, a u trenutku smrti bio je odjeven u tešku odjeću, glumeći jednu od maskota parka. Umro je od toplotnog udara u nedjelju navečer u parku Hirakata u Osaki, nakon što je 20 minuta plesao u odijelu koje je težilo 16 kg. 

Najviša temperatura u parku tijekom tog dana je iznosila malo više od 33 stupnja, dok je u večernjim satima bila skoro 29 stupnjeva. Muškarac je izgubio svijest te je hitno prevezen u bolnicu, gdje je i umro. Zabavni park je nakon toga otkazao sva događanja s maskiranjima i nošenjem kostima.

Temperature i ovaj tjedan ostaju iznadprosječno visoke

Službeni podaci pokazuju da je više od 5000 ljudi tražilo bolničko liječenje zbog vrućine koja je pogodila Japan tijekom prošlog tjedna. Više od 50% osoba koje su hospitalizirane je imalo 65 ili više godina. Zabrinjavajuće je da će temperature i tijekom sljedećeg tjedna ostati iznadprosječno visoke.  

Najviše temperature od oko 37 stupnjeva zabilježene su u ponedjeljak u prefekturi Gifu u središnjem Japanu i prefekturi Iwate na sjeveru zemlje. Prema podacima japanske meteorološke agencije, u oko 80 posto praćenih meteoroloških stanica temperatura je bila 30 ili više stupnjeva. 

To nije prvi put da je ovu zemlju zahvatio toplinski val. U srpnju prošle godine meteorološka agencija proglasila je toplotni val prirodnom katastrofom nakon što je u tjedan dana od vrućine umrlo 65 ljudi. 

Pročitajte više