Čovjeka u zatvoru u Atlanti živog pojele stjenice?

Foto: Twitter

Muškarca koji je umro u zatvorskoj ćeliji u američkom gradu Atlanti "živog su pojeli kukci i stjenice", rekao je odvjetnik njegove obitelji, prenosi u subotu BBC. Lashawn Thompson je zatvoren zbog prekršaja i smješten na odjel za psihijatriju okružnog zatvora Fulton nakon što je procijenjeno da je duševno bolestan.

Odvjetnik njegove obitelji Michael D. Harper objavio je fotografije njegovog tijela prekrivenog insektima. Pozvao je na pokretanje istrage, a novinarima je rekao da će pokrenuti tužbu.

"Gospodin Thompson pronađen je mrtav u prljavoj zatvorskoj ćeliji nakon što su ga živog pojeli kukci i stjenice. Zatvorska ćelija u kojoj je Thompson bio smješten nije bila prikladna ni za bolesnu životinju. Nije ovo zaslužio", rekao je Harper u priopćenju.

Uzrok smrti "neodređen"

Prema izvješću okružnog mrtvozornika u Fultonu, Thompson je pronađen nepomičan u svojoj ćeliji 19. rujna, tri mjeseca nakon uhićenja, a proglašen je mrtvim nakon pokušaja lokalnih policajaca i medicinskog osoblja da ga ožive, pišu američke novine USA Today.

Harper tvrdi da zatvorski podaci pokazuju da su zatvorski čuvari i medicinsko osoblje primijetili da se Thompsonovo stanje pogoršava, no ni na koji način mu nisu pomogli, objavio je američki televizijski kanal CBS News.

U izvješću mrtvozornika stoji da je u njegovoj ćeliji na psihijatrijskom odjelu bila "ozbiljna najezda stjenica", no da nije bilo jasnih znakova ozljeda na Thompsonovom tijelu. Uzrok smrti je u izvješću naveden kao neodređen.

Pročitajte više