CRANE gala večerom slavi 11 godina investiranja u startupe

Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a Foto: Crane

SVEČANOM večerom u Westinu ovog petka Hrvatska mreža poslovnih anđela - CRANE proslavit će 11 godina rada i investiranja u startupe. Večera se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a prisustvovat će joj brojni uglednici iz poslovnog, političkog i društvenog života Hrvatske i Europe. Tijekom večere posebna priznanja za promociju poduzetništva i startup ekosistema primit će nekoliko pojedinaca, država i institucija, priopćeno je iz CRANE-a. 

Hrvatska mreža poslovnih anđela - CRANE osnovana je 2008. godine i kao takva jedna je od najstarijih udruženja poslovnih anđela Europe. Broji tridesetak članova - redom vrhunskih i uspješnih poduzetnika, menadžera i investitora. Članovi CRANE-a dosad su u hrvatske startupe u 11 godina investirali preko 40 milijuna kuna. 

Na svečanost je potvrđen dolazak predsjednika Europske mreže poslovnih anđela - EBAN, Britanca Petera Cowleyja, ujedno i jednog od najaktivnijih poslovnih anđela svijeta s preko 70 investicija. Na večeri će biti i veleposlanici SAD-a, Izraela, Ujedinjenog Kraljevstva i Švedske koji će primiti posebna priznanja za doprinos startup ekosistemu Hrvatske. CRANE će dodijeliti priznanja i nekima od domaćih novinara koji su zaslužni za promicanje startup i investicijske kulture u hrvatskim medijima. Uz posebne goste poput inspirativne Amerikanke Allyson Reneau koja je uz 11-ero djece stigla završiti Harvard te raditi u NASA-i, a koji će se pridružiti proslavi, bit će ovo večer investitora, poduzetničkog mentaliteta te upornosti.

Svečanosti će između ostalih prisustvovati predsjednik EBAN-a Peter Cowley, ministri Darko Horvat i Marko Pavić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, veleposlanici SAD-a Robert Kohorst, Izraela Ilan Mor, Velike Britanije Andrew Dalgleish, Švedske Diana Helen Madunic te brojni investitori i predstavnici institucija.

Pročitajte više