Crna kutija Air Franceovog Airbusa koji je pao u ocean prestala emitirati signal?

DANAS je prošlo točno 30 dana otkad je u Atlantskom oceanu, u brazilskim vodama, počela potraga za crnom kutijom Air Franceovog Airbusa u čijem je padu stradalo 228 putnika i članova posade. Na početku potrage je najavljeno da se misterija nesreće mora riješiti za 30 dana jer crna kutija nakon tog roka prestaje emitirati signal pomoću kojeg ju je moguće locirati.

U tu je svrhu u Brazil dovedena i podmornica pomoću koje je istraživana olupina Titanica, ali potraga do danas nije urodila plodom. Iako se očekivalo da će potraga za crnom kutijom stati nakon što istekne rok od 30 dana, istražitelji nesreće ne odustaju. Potvrdila je to glasnogovornica agencije koju je francuska vlada uposlila da sazna uzroke pada leta 447.

"I dalje postoji razumna šansa da pronađemo crnu kutiju, nije još sigurno da je ona prestala emitirati signal. Potraga se nastavlja", kazala je Martine del Bono, ali nije željela odgovoriti na pitanje koliko dugo još istražitelji planiraju tragati za crnom kutijom.

Brazilska vojska ranije je obustavila potragu za preostalim tijelima putnika i članova posade koja su i dalje na dnu oceana.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više