Crna strana izbornog dana: Dvije dojave o bombama i gađanje kamenjem članova odbora

POLICIJA je tijekom izbornog dana na zahtjev biračkih odbora i drugih izbornih tijela intervenirala 15 puta, a najupečatljiviji policijski poslovi bili su provjeravanje dvije lažne dojave o podmetnutim bombama te tučnjava u Dugopolju.

> Kod Dugopolja se potukli članovi biračkog odbora, jedan imao više od 2 promila u krvi!

Index je već jučer izvijestio o tučnjavi članova izbornog povjerenstva  u mjestu Liska kod Dugopolja gdje su se dva člana prvo međusobno vrijeđala ispred prostorija gdje su se održavali izbori, pa su prešli na konkretnije akcije te su se počeli gađati kamenjem. Policija je izgrednike privela, a jednog od njih je zbog veće količine alkohola u krvi i zadržala na otrježnjenju. Obojica su prijavljeni zbog kršenja javnog reda i mira.

Dvije dojave o postavljenim bombama

Policajci su morali reagirati i u Starim Jankovcima gdje je pijanac počeo vrijeđati članove izbornog povjerenstva, a i on je prijavljen za  narušavanje javnog reda i mira. U noći sa subote na nedjelju nepoznati počinitelj je u Splitu protiv jednog od kandidata ispisao devet grafita neprihvatljivog sadržaja i to duljine 300 metara. Policajci traže tog počinitelja.

Plavci iz Čakovca i Rijeke morali su pretraživati biračka mjesta zbog dvije dojave o postavljenim bombama. Utvrđeno je kako su obje dojave bile lažne, a policija traži osobe koje su se poigravale sa hrvatskim sigurnosnim snagama. Policija je istaknula i kako je na jednom biračkom mjestu ukradena zastava.

Pročitajte više