Crnogorci kritiziraju IGH zbog lijenosti, sporosti i neozbiljnosti

INSTITUT IGH našao se nedavno pred salvom kritika u Crnoj Gori, a sve se češće čuje kako su lijeni, spori i neozbiljni, a mnogi se pribojavaju kako bi se to moglo odraziti i na nedavno potpisani  posao gradnje autoceste vrijedan 2,77 milijardi eura!

Kotor zapeo

Naime, Poslovni dnevnik piše kako je Institut IGH  dobio veoma ozbiljne javne kritike zbog velikog kašnjenja pri projektiranju obilaznice oko grada Kotora. Direktorica kotorske Direkcije za uređenje i izgradnju, Jagoda Berberović prozvala je IGH neozbiljnom tvrtkom i priprijetila raskidom ugovora ako IGH što prije ne završi ugovoreni posao. Osim nje, IGH zbog kašnjenja kritizira i Veselin Grbović, direktor nacionalne Direkcije za puteve.

Obilaznica oko Kotora nije dugačka, nešto manje od tri kilometra, a vrijednost projektiranja je oko 300 tisuća eura, no Crnogorci prijeti da će im oduzeti taj posao jer je IGH pokazao krajnju - neozbiljnost.

Nije prvi put

U kontekstu izgradnje autoceste Bar-Boljare vrijedne 2,77 milijardi eura koji je IGH dobio u konzorciju s Konstruktorom i Tehnikom, kritike upućene na njihov rad, negativno su odjeknule u crnogorskoj javnosti, piše Poslovni dodajući kako u IGH za ponedjeljak pripremaju službeni odgovor na optužbe i kritike iz Crne Gore.

IGH su nedavno kritizirali i Strabag i Ministarstvo prometa Republike Srpske zbog kašnjenja s predajom dokumentacije za gradnju autoceste Banja Luka-Doboj, pa se mnogi pribojavaju neslavnog propadanja nedavno potpisanog posla stoljeća u Crnoj Gori.

M.M.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

Pročitajte više