Croatia Airlines pauzira letove iz Zagreba za Dublin, Ryanair povećava broj letova

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

CROATIA AIRLINES na dva mjeseca obustavlja promet između Dublina i Zagreba, a Ryanair na istoj liniji povećava broj letova, piše Croatian Aviation

Croatia Airlines još će ovog četvrtka i nedjelje (27. i 30. 1.) prometovati na direktnoj liniji između Dublina i Zagreba, a zatim će ju privremeno obustaviti. Plan hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika jest ponovno obnoviti promet na ovoj liniji od 31. ožujka, odnosno od samog početka ljetnog reda letenja.

Prema trenutnim podacima, u nadolazećoj bi ljetnoj sezoni Croatia Airlines između Dublina i Zagreba trebala prometovati tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, što je jedan let tjedno više u odnosu na prethodnu ljetnu sezonu.

Na dodatnim letovima lete zrakoplovi tipa B737-800

S druge strane, irski Ryanair koji je ovu liniju pokrenuo na početku prosinca prošle godine, od 4. veljače privremeno povećava broj rotacija s postojeća tri na četiri tjedna leta. Radi se o povećanju najavljenom samo za veljaču i ožujak.

Letove utorkom, četvrtkom i nedjeljom Ryanair obavlja sa zrakoplovima tipa A320 kapaciteta 180 sjedala, dok će na dodatnim letovima petkom prometovati zrakoplovi tipa B737-800 koji kod ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 189 sjedala.

Pročitajte više

 

Pročitajte više