Croatia Airlines se oglasio nakon ukidanja međunarodnih linija iz Zagreba

Ilustracija: PIXSELL

"CROATIA AIRLINES prilagođava intenzitet letenja tržišnoj potražnji i epidemiološkoj situaciji, a usporedba reda letenja s razdobljem prije pandemije i 2020. godinom nije realna", rekli su za Hinu iz domaćeg avioprijevoznika.

Mediji su prenijeli informaciju da Croatia Airlines u prodaji nema deset međunarodnih linija na kojima je prometovao iz Zagreba u ljeto 2019. godine. Iz Croatia Airlinesa s tim u vezi podsjećaju da je epidemiološka kriza drastično smanjila potražnju za uslugama zračnog prijevoza pa je lani nacionalnom avioprijevozniku putnički promet pao za 72 posto u odnosu na 2019. godinu.

"Zbog toga bilo kakva usporedba reda letenja iz 2019. godine s redom letenja u 2020. godini i ovoj godini, nije realna i doista nema smisla", kažu u Croatia Airlinesu.

Kažu da linije ne ukidaju, nego ih postupno opet uspostavljaju

Naglašavaju da Croatia Airlines tijekom pandemije ne ukida linije, nego ih postupno ponovo uspostavlja, prateći svakodnevno aktualnu epidemiološku situaciju i konkretnu tržišnu potražnju, čemu se stalno prilagođava.

"Tvrtka se fokusira na tržišta na kojima zasad postoji potražnja i kontinuirano optimizira red letenja, što znači da je spremna obnoviti pojedine linije i uvesti dodatne letove na postojećim linijama, ako u međuvremenu dođe do pojačane potražnje za uslugom zračnog prijevoza", kažu u Croatia Airlinesu.

Dodaju da u travnju zrakoplovi tvrtke lete u 13 međunarodnih odredišta, uz redovite letove u domaćem prometu te da je načelno definiran i red letenja za ovogodišnju sezonu u kojoj su planirani letovi iz Zagreba, Splita, Dubrovnika i Rijeke u ukupno 18 europskih destinacija.

Napominju da je red letenja Croatia Airlinesa, kao i drugih aviokompanija, podložan ad hoc promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, odnosno ograničenjima i pravilima pojedinih država u vezi s protokom putnika, koja izravno utječu na potražnju za uslugama zračnog prijevoza.

Pročitajte više