Crveni križ provodi akciju solidarnosti "Zagrepčani - Zagrepčanima"

Crveni križ Zagreb i Gradski ured za obrazovanje i šport povodom Međunarodnog tjedna Crvenog križa provode od 9. do 15. svibnja akciju solidarnosti pod nazivom "Zagrepčani Zagrepčanima". L

Prihod akcije namijenjen je učenicima zagrebačkih škola za besplatan boravak u domovima Crvenog križa na Sljemenu i Novom Vinodolskom, uz provedbu humanitarno-zdravstvenih programa i obuku iz prve pomoći, priopćeno je danas iz Crvenog križa.

Tijekom akcije prikupljat će se novac prodajom bonova u apoenima od pet kuna te novčani prilozi poduzeća na žiro-račun Crvenog križa Zagreb broj 2360000 - 1101345818, poziv na broj 05 33941, s naznakom: prilog u akciji "Zagrepčani - Zagrepčanima".

Također će se prikupljati odjeća i obuća koja se može darovati na mjestima: Ilica 259, Grižanska 19, Remetinečka 60, Trg D. Domjanića 6, Park prijateljstva 1 i Dubravkin trg 11.

Svako područno društvo Crvenog križa plakatima će obavijestiti građanstvo svojeg područja o sabirnim mjestima na koja će donositi odjeću i obuću, a mladi i odrasli aktivisti obilježeni znakom Crvenog križa obilaziti će domaćinstva, te prodajom bonova prikupljati novčane priloge.

Svi novčani bonovi numerirani su i ovjereni žigom područnog društva Crvenog Križa.

U akciju će se uključiti osnovne i srednje škole, te će zadužene bonove od svojeg pripadajućeg područnog društva Crvenog križa prodavati po razrednim odjelima.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više