Culej: Voda u Komletincima nije za piće, a oni su zaustavili velikosrpsku agresiju. Kriv je Milanović.

Foto: Patrik Maček/ Pixsell

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej upozorio je na problem u slavonskim Komletincima, gdje voda zbog količine arsena nije za piće, za što je prozvao bivšu vladu Zorana Milanovića, tadašnjeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu i čelnika Hrvatskih voda Ivicu Plišića, zbog nerazumijevanja za spajanje na regionalni vodovod.

"Za rješavanje cjelovitog problema spajanja na Regionalni vodovod potrebna su sredstva koja se moraju pronaći da bi se riješio problem pitke vode, kako Komletinaca, tako i ostalih mjesta u Slavoniji", istaknuo je Culej na konferenciji za novinare.

Rješavanje tog problema pokrenuto je, kaže, puno prije, ali vlada Zorana Milanovića i njegov ministar poljoprivrede Jakovina te direktor Hrvatskih voda Plišić nisu za to imali razumijevanja.

"Obustavili su investicije u regionalni vodovod Istok u kojem se nalaze i sporna sela, te su preusmjerili radove na krak Sjever na čijem se putu nalaze mjesta koja nisu bila bitno ugrožena po pitanju kakvoće vode", rekao je Culej.

Predstavnike resornih ministarstava i Hrvatskih voda pozvao je da dođu u Komletince te mještane upoznaju s planovima rješenja njihovog egzistencijalnog problema.

"Mjesto Komletinci poznato je iz vremena Domovinskog rata, s obzirom da su njegovi stanovnici na svom kućnom pragu zaustavili velikosrpsku agresiju na Hrvatsku", podsjetio je Culej.

Pročitajte više