Curica (12) na igralištu u SAD-u bacila kiselinu na drugu curicu (11)

Deaire Summers Foto: GoFundMe/Debra Golston

Dvanaestogodišnja djevojčica optužena je zbog napada na drugu djevojčicu na igralištu u Detroitu. Incident se dogodio ovog mjeseca, a djevojčica bi se trebala pred sudom pojaviti danas, rekla je Kym L. Worthy, tužiteljica okruga Wayne. U subotu je puštena iz pritvora uz jamčevinu od 10.000 dolara. Za sada nije poznat njen identitet, kao ni identitet njenih roditelja. 

"Ovo je jako traumatičan događaj, ona će to pamtiti cijeli život" 

Obitelj Deaire Summers, 11-godišnje djevojčice koja je polivena kiselinom, kazala je da se napad dogodio 9. srpnja dok su se Deaira i njezine rođakinje igrale kod osnovne škole Vernor. Do incidenta je došlo kada se dvanaestogodišnjakinja posvađala s Deairinom sestričnom, piše NBC News.

"Ovo je jako traumatičan događaj, ona će to pamtiti cijeli život", rekla je Domonique Summers, Deairina majka. Prema informacijama kampanje koju je obitelj ozlijeđene curice pokrenula na stranici GoFundMe, Deaira i njezine rođakinje su bile otišle iz parka, no Deaira se vratila po svoju torbu, pri čemu ju je 12-godišnja curica zalila kiselinom. 

"Kada se vratila po torbu, tinejdžerica ju je polila kiselinom" 

"9. srpnja su se Deaira i njezina mlada braća i sestre te rođaci igrali u parku, kada je izbila svađa između starije tinejdžerice i jedne od Deairinih rođakinja. Majka nepoznate tinejdžerice je donijela kiselinu u park kako bi se njena kći mogla osvetiti. Deaira i njezina braća i sestre su otišli iz parka jer nisu bili uključeni u svađu", napisala je na GoFundMeu Debra Golston, baka ozlijeđene 11-godišnjakinje. 

"Međutim, Deaira je u žurbi ostavila torbu. Kada se vratila po nju, tinejdžerica ju je polila kiselinom. Dearia ima opekline drugog i trećeg stupnja. Sretna je što je preživjela, ali trebat će stalnu njegu kako bi se mogla u potpunosti oporaviti od ozljeda", dodale je 

Deaira je zadobila opekline drugog i trećeg stupnja na leđima, rukama i nogama. Provela je četiri dana na odjelu za opekotine u bolnici. "Prvo nisam ništa osjetila, ali onda, otprilike dvije sekunde kasnije, počelo je gorjeti i prošlo kroz majicu i kratke hlače", ispričala je Deaira. 

Pročitajte više