Curica (8) umrla u pritvoru granične policije u Teksasu

Ilustracija: EPA

DJEVOJČICA iz Paname rođena sa srčanim problemima umrla je u srijedu u pritvoru granične policije Teksasa. To je drugi smrtni slučaj maloljetnika iz Latinske Amerike do kojeg je u posljednja dva tjedna došlo u pritvoru američke vlade, piše AP

Osmogodišnja djevojčica i njezina obitelj bili su u pritvoru u Harlingenu. u Teksasu, jednom od najprometnijih koridora za prelazak migranata. Objekti Uprave za carinu i zaštitu granica SAD-a su u posljednje vrijeme prenatrpani nakon velikog porasta priljeva migranata zbog ukidanja uredbe o useljavanju povezane s pandemijom covida-19. 

Curica je putovala s ocem, majkom i dvoje starije braće i sestara 

"Djevojčici je bilo jako loše te je pozvana hitna pomoć. Odvedena je u bolnicu, gdje je proglašena mrtvom. Naredili smo obdukciju", navodi agencija. Prema honduraškom konzulu Joseu Leonardu Navasu, radi se o Anadithi Tanay Reyes Alvarez (8) iz Paname, a roditelji su joj porijeklom iz Hondurasa. Konzul je dodao da je curica putovala s ocem, majkom i dvoje starije braće i sestara. 

Rođena je sa srčanim problemima, a operirana je prije tri godine u Panami. Ured za unutarnje poslove Uprave za carinu i zaštitu granica priopćio je da će provesti istragu.

Podsjetimo, prije oko tjedan dana u pritvoru Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite SAD-a preminuo je 17-godišnjak iz Hondurasa Angel Eduardo Maradiaga Espinoza, koji je putovao sam. A ranije ove godine 4-godišnje "dijete krhkog zdravlja bez pratnje iz Hondurasa" umrlo je u bolnici u Michiganu. 

Pročitajte više