Čuvar školskog igrališta navijao za bandu mladića koji su u Splitu mlatili 14-godišnjaka

ČUVAR školskog igrališta u splitskoj Osnovnoj školi "Ravne njive" promatrao je kako u četvrtak oko 19.30 sati banda mladića iz čistog mira mlati 14-godišnjaka.

"Ni kriv ni dužan, moj sin mogao je doživjeti tragičnu sudbinu Luke Ritza. Jedan mladić ga je mlatio, a članovi njegove bande su navijali dok se ovaj na njemu iživljavao", kazala je 48-godišnja Lj.V., majka nesretnog učenika koji je sada završio sedmi razred, piše Slobodna Dalmacija.

"Počela je runda"

On je ispred škole čekao prijatelja koji mu je trebao vratiti radnu bilježnicu kada je došla banda problematičnih mladića. Tukao ga je glavni među mladićima te se u jednom trenutku uspio otrgnuti i pobjeći kući. Nakon što se "krvav i izubijan" pojavio na kućnim vratima roditelji su ga odvezli u bolnicu, gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom nosne kosti s pomakom. Dežurni liječnik ga je operirao.

Drugoga dana je majka saznala da je sve gledao čuvar školskog igrališta. "Susjedi su mi rekli da je čuvar bacio ključeve na pod i povikao: 'počela je runda', a zatim krenuo navijati. Nevjerojatno! Nije mi jasno kako taj čovjek uopće može raditi i je li uopće normalan", kazala je majka te dodala da se njezin sin boji izaći iz kuće, jer ga je strah novog napada.

Policija zna tko je napadač

Navodno cijeli kvart zna tko je napadač te se on i ranije iživljavao na mlađoj djeci. Majka pretučenog mladića poručuje da ne namjerava odustati od traženja pravde i kazne za napadača. Iz policije tvrde kako znaju tko je napadač te da su izvidi u tijeku.

Pročitajte više