Čuveni pilot Selak objavio snimku problema s padobranom. "Vitlao me ko malog majmuna"

Screenshot: Facebook

Iako je u mirovini, Ivan Selak, čuveni brigadir i dugogodišnji pilot u avionu MiG-21, ne miruje. Selak živi aktivan život te se bavi skakanjem padobranom i ronjenjem, a o tome često izvještava na Fejsu.

Selak je u novoj Facebook objavi opisao kakve je imao probleme prilikom skakanja s padobranom. Sve je snimio kamerom i zabilježio trenutak koji bi mnogima mogao djelovati dramatično. Status umirovljenog pilota Selaka prenosimo u cijelosti.

"Počelo me vitlati ko malog majmuna"

"Kad stvari krenu malo u krivom smjeru, a ti ne otvaraš rezervu jer imaš vremena i za ispraviti problem na drugi način, onda možeš završiti i u šumi. Dakle padobran se nije otvorio onako kako treba (jedna strana) i počeo me vitlati ko malog majmuna. Događa se.

Nisam htio na prvu odbaciti ga nego otvoriti komandama. I otvorio se, fino napuhao no onda zbog prijašnje rotacije zavrtio me 2, 3 kruga viška u konopce. To je bar lako, odvrtio se, no onda shvatim da s njim upravljam jedino ako mi je desna komanda skoro skroz gore, a lijeva na pola ili više, pa tako nekako održavam pravac, a jedino šuma ispod.

"Događa se..."

Kad slijećeš u šumu, probaj na mlado drveće i skupi noge, da se ne ozlijediš i ne podereš kupolu i ostaneš visiti. Tako i bi. Događa se. Kupola čitava, ja ok, slijedeći skok otvaranje ko u knjizi, kako je uvijek (dobro ne baš).

Nema toga tko vozi bic (ili motor), a da nije pao. Ili tko leti paragliderom ili zmajem, a da nije završio ili u živici, ili u šumi ili tako to (probao i živicu i šumu i pšenicu kad mi na motornom zmaju stao motor). Ili da roniš, a ostaneš bez zraka (ima budy zato).

O dogodovštinama s posla drugom nekom zgodom. Život bi bio ne zanimljiv da je sve k’o po špagi. I zato ajmooooo. Đeronimoooooo. Đeskačemoooo. Samo veselo", objavio je Selak na Fejsu.

Kad stvari krenu malo u krivom smjeru, a ti ne otvaraš rezervu jer imaš vremena i za ispraviti problem na drugi način,...

Objavljuje Ivan SelakČetvrtak, 13. lipnja 2024.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.