Cviku i Zulimu odgođeno suđenje za prijetnje svjedokinji

SUĐENJE Jakši Cvitanoviću Cviku i Ivici Zulimu, optuženima za prijetnje Petri Gugić - svjedokinji u postupku protiv Cvika i ostalih osumnjičenih za preprodaju heroina na Korčuli, odgođeno je do 25. ožujka.

Početak suđenja zbog prijetnji koje je Cvitanović preko Zulima uputio Petri Gugić, odgođeno je na zahtjev dvojice Cvitanovićevih odvjetnika. Cvitanovićev branitelj Jadran Frančeski rekao je da je prezauzet drugim sudskim predmetom, a njegov drugi odvjetnik Boris Majić rekao je da ima zdravstvenih problema.

Jakši Cvitanoviću i skupini od 16 optuženika se na Županijskom sudu u Splitu sudi zbog organiziranja i preprodaje heroina na otoku Korčuli i drugdje na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Optužnica ih tereti da su prodajom heroina probavili protupravnu imovinsku korist od najmanje sedam milijuna kuna.

Suđenje za prodaju heroina trenutno je u fazi mirovanja zbog ove optužnice protiv Cvitanovića i Zulima za prijetnje Cvitanovićevoj nekadašnjoj djevojci Petri Gugić. Ona je jedan od ključnih svjedoka u postupku protiv Cvitanovića koji joj je, vjerojatno svjestan težine njenog iskaza, preko Zulima uputio prijetnje da promijeni iskaz.

R.I.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više