Cvjećarka britanske Kraljice majke u jezeru utopila dijete i sebe

CVJEĆARKA Jude Richmond je mislila da je slučajno u kadi ubila svoju devetogodišnju djevojčicu Millie te se odlučila na koban skok s djetetom u jezero gdje su obje poginule.

Tijela cvjećarke, koja je radila i za britansku Kraljicu majku, te njezine devetogodišnje djevojčice, oboljele od cerebralne paralize, pronađena su u jezeru blizu njezine kuće. Nesretna cvjećarka je doživjela živčani slom te je postala opsjednuta scijentologijom. Razvila je i teoriju kako je njezina kćer oboljela zbog alergije na metalne objekte te je na njoj isprobavala alternativne terapije, piše Daily Mail.

Nije poznato gdje su točno umrle

Nesreći u životu cvjećarke tu nije kraj, jer joj se nedavno raspao brak pa su sve činjenice govorile kako je ubija dijete i počinila samoubojstvo. No, nalaz mrtvozornika kaže kako je nemoguće zaključiti da je cvjećarka namjerno ubila dijete i počinila samoubojstvo. Najvjerojatnije je Richmond nenamjerno ubila svoju kćerku dok ju je masirala u kadi pa je tijelo odnijela do jezera i skočila unjega. Njihov nestanak je prijavila čistačica, a tijela su pronašli ronioci dva dana nakon prijave.

Mrtvozornik iz Gloucestershirea je rekao kako je utapljanje uzrok obje smrti, dok nije mogao utvrditi gdje su one umrle. U izvještaju stoji kako je žena Millie slučajno ubila u kadi izvodeći eksperimentalni tretman pa je tijelo odnijela do jezera. "Možda je tek tamo shvatila ozbiljnost svoga postupka te je odlučila skočiti u jezero", piše u izvještaju mrtvozornika. Moguće je i kako je djevojčica još uvijek bila živa, kada su došle do jezera, no majka to nije znala. Njihov nestanak je prijavljen 13. ožujka, a kada su tijela pronađena Milliein očuh je bio na putu s Novog Zelanda u Englesku. Nedugo prije smrti i nakon rastave braka cvjećarka se s kćerkom preselila s Novog Zelanda.

Pročitajte više