Dabri ponudili Banožićev stan od 92 kvadrata: "Ja sam skroman, taj stan je uklet"

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Upravo traje dodjeljivanje državnih stanova novim ministrima koji ih imaju pravo koristiti tijekom mandata.

Kako doznaje RTL, stan bivšeg ministra Marija Banožića od 92 kvadrata i dalje je prazan. Riječ je o nekretnini u užem središtu Zagreba, u Gundulićevoj ulici, koja je u vlasništvu države i zbog koje su Banožića prozivali jer ju je sam sebi dodijelio, a on je taj stan koristio za vrijeme ministarskog mandata. Zbog tog ga je stana kaznilo i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Uz to, dobio je i državnu subvenciju za gradnju kuće u Vinkovcima unatoč tome što ima još jedan stan te su ga mnogi i zbog toga prozivali.

Odlazeći s dužnosti ministra zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo muškarac, Banožić se iselio iz državnog stana, a u njega se može useliti neki novi ministar ili ministrica.

Naime, Državne nekretnine upravo provode dodjelu stanova ministru demografije Ivanu Šipiću i potpredsjedniku vlade te ministru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipu Dabri. On i Šipić imaju pravo na više od 60 državnih stambenih kvadrata.

"Dosta je bahatluka"

Dabro je za RTL rekao da mu je stan ponuđen, ali da ga je odbio.

"Upravo sam danas potpisao zapisnik o primopredaji stana s datumom 3. lipnja. Riješio sam to. Stan ima minimalnu propisanu kvadraturu od 62 kvadrata", rekao je Dabro. Na stolu je imao ponuđena još dva stana veća od 90 četvornih metara, pa tako i Banožićev stan, koji je ipak preskočio. 

"Dosta je bahatluka i podcjenjivanja građana. Mi smo u službi države, tu smo da radimo i prespavamo - koliko možemo spavati - a ne da imamo neke vile i dvorce", rekao je.

Na pitanje zar ga nije privuklo to što je bivši Banožićev stan renoviran i velik, odgovorio je uz smijeh: "Ja sam skroman. Ukleti je to stan." Iako ima troje djece, rekao je da oni neće biti s njim u Zagrebu i da zato nema potrebe za većom kvadraturom, a da su 62 četvorna metra sasvim dovoljna i ako budu povremeno dolazili.

Pročitajte više