Dačić i Vulin likuju: "Haški sud je presudom Karadžiću oslobodio Miloševića krivnje"

Foto: FAH

NAKON tvrdnji pojedinih zapadnih analitičara da je Haški tribunal, izričući nepravomoćnu presudu Radovanu Karadžiću, bivšeg predsjednika SR Jugoslavije neizravno oslobodio optužbi za sudjelovanje u zločinačkom pothvatu na teritoriju BiH, Slobodan Milošević opet je postao glavna tema u beogradskim medijima.

"Zapad šuti o tome da je Den Haag oslobodio Miloševića sumnji za etničko čišćenje i ratne zločine u BiH, ali Srbija ne smije i neće šutjeti", tvrdi Ivica Dačić.

"U presudi se navodi kako je Milošević govorio da svi pripadnici drugih naroda i etničkih skupina moraju biti zaštićeni i da nacionalni interes Srba nije diskriminacija, kao i da je potrebno boriti se odlučno protiv kriminala", tvrdi Dačić i dodaje da je time Haški sud priznao ne samo da Milošević nije bio kriv, već i da su optužbe protiv Srbije, SR Jugoslavije i njega bile pogrešne i lažne, a one su poslužile za oštre ekonomske sankcije.

Aleksandar Vulin, inače nekadašnji suradnik Miloševićeve supruge Mirjane Marković, tvrdi slično.

"Haški tribunal dobije zadatak da pomiri zemlje u regiji. To nije uspio. E, pa kada takav tribunal prizna da Milošević nije sudjelovao u organiziranom zločinačkom pothvatu onda je jasno da je Srbija bila u pravu", izjavio je danas Vulin.
 

Pročitajte više