Dado iz Smogovaca o šefici Hrvatske mati: Vozi Mercedes, nosi markiranu odjeću

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

ALIN Kavur, poznat kao Dado iz Smogovaca, noćas je medijima poslao priopćenje pod naslovom "Hrvatska mati ili maćeha???" u kojem je prokomentirao financijsko izvješće udruge Hrvatska mati. Podsjetimo, Kavur je prije dva tjedna obavijestio medije kako je navedenu udrugu prijavio Ministarstvu financija.

Kavur je prošle godine pokušao organizirati prvu hrvatsku paradu heteroseksualaca, kao odgovor na Zagreb Pride. Hetero parada je trebala biti održana 8. listopada 2022., ali je ipak naknadno otkazana. Kavur tvrdi kako mu se nakon objave da pokreće hetero paradu javila predsjednica udruge Hrvatska mati Ljiljana Dragić i ponudila pomoć u organizaciji. 

Kavurovo priopćenje:

"Konačno je objavljeno financijsko izvješće udruge Hrvatska mati. Kontaktirao sam višu inspektoricu ministarstva financija jer u ovom izvješću nema specifikacije prihoda i rashoda. Dakle navedena udruga u 2022. godini ukupni priljevi na novčane račune i blagajne 474.576 kn!

Prihodi od donacija 377.045 kuna, prihodi od članarina 17.300 kuna, prihodi od građana i kućanstava 19.485 kuna itd. Ono što je fascinantno su rashodi kao naprimjer intelektualne i osobne usluge 84.115 kuna, materijal i energija 62.792 kune, uredski materijal i ostali materijalni rashodi 39.259 kuna, sitan inventar i auto gume 22.632 kune itd.

Dakle nema specifikacije i očekujem da ću je uskoro dobiti. Među ovim silnim kunama mlade udruge ne može se iščitati kome i točno za što naprimjer su plaćene intelektualne i osobne usluge. Ne može se iščitati u biti ništa kao ni gdje i na što je točno potrošen novac od donacija za MOJU inicijativu Hetero parada. Možda predsjednica udruge Ljiljana Dragić nam može specificirati i pojasniti ili ipak moramo čekati od nadležnih institucija odgovor", piše Kavur u priopćenju.

"Izjavila je da je apolitična, a odlazi na okrugle stolove SDP-a"

"Ono što je mene nasmijalo je izjava Ljiljane Dragić kako se ona meni zahvalila na suradnji. Zamisli bezobrazluka i bahatosti a ona se priključila MOJOJ inicijativi. Sada nakon ovog financijskog izvješća me ne čudi da je Ljiljana Dragić izjavila kako izbjegava raditi posljednjih 10 godina i to sa smajlićem. 

Osobno je primatelj mjere roditelj odgojitelj, osnovala udrugu s primamljivim nazivom Hrvatska mati koja dobro posluje. Vozi se u Mercedesu, markirana odjeća, pokrivena službena putovanja, pokriveni troškovi amortizacije i auto guma 'Hrvatska mati živi Hrvatski san'.

I dok tisuće hrvatskih majki se diže ujutro na posao i vode svoju djecu u vrtiće Hrvatska mati se žestoko bori za mjeru roditelj odgojitelj! U toj borbi javno je izjavila na VL televiziji kako je ona apolitična i da se priključila MOJOJ inicijativi 'Hetero parada' samo za dobrobit djece. Međutim ona saziva tematske sjednice u Saboru RH, odlazi na okrugle stolove SDP-a i zamisli bila je kandidatkinja u stranci Promijenimo Hrvatsku", nastavio je. 

"Ima ona odvjetnike za ovakve poput mene"

"Stvarno apolitična i samim time specifična. Prijeti Hrvatska mati meni tužbom jer naravno ima ona i odvjetnike za ovakve poput mene koji postavljaju previše pitanja.Tvrdi da ja sa svojim objavama i pitanjima gdje i na što je potrošila njena udruga 65.000 kuna od donacija za MOJU inicijativu kvarim njen ugled i ugled njene udruge.

Ako je ugled naziva 'Hrvatska mati' psovanje Boga kao kočijaš i ostalih psovki, slušanje srpskih cajka, laganje javnosti onda stvarno zakon treba iznova definirati značenje riječi 'Hrvatska mati'", zaključio je. 

Pročitajte više