Dafina Milanović izručena Srbiji

BIVŠA vlasnica propale "Dafimentbanke" Dafina Milanović, koja se od kraja prosinca prošle godine nalazila u zatvoru u njemačkom gradu Zweibrueckenu, izručena je vlastima u Beogradu u četvrtak, javila je agencija Beta, pozivajući se na beogradsku policiju.

Dafina Milanović najpoznatija je bankarka, uz Jezdimira Vasiljevića (koji je već duže vrijeme u pritvoru Okružnog suda u Beogradu), koja je uz blagoslov režima Slobodana Miloševića - kad su je uostalom režimski mediji nazivali "srpskom majkom" - uz pomoć svoje banke i vrlo visokih kamata (financijski inženjering), na tisuće malih štediša ostavila bez ušteđevine.

Beogradski mediji tvrde da je jedan od onih koji su uspjeli na vrijeme povući svoj, višestruko uvećani, štedni ulog iz njezine banke i Borislav Mikelić, nekadašnji direktor "Gavrilovića" i potom premijer tzv. Republike Srpske Krajine. Mikelić je prije nekoliko dana uhapšen zbog kontakata s prvoosumnjičenim za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine, te ostalim pripadnicima "Zemunskog klana".

Njemačka policija uhitila je Dafinu Milanović kada je iz Švicarske, gdje je godinama živjela, pokušala ući u Njemačku.

Pročitajte više