Dalekovod otpušta 52 osobe

Foto: Hina

DALEKOVOD je izvijestio da je u sklopu restrukturiranja donio odluku o namjeri rješavanja kolektivnog viška radnika u 2019. godini, kao podlogu za smanjenje broja zaposlenih za 52, i to uglavnom iz srednjeg menadžmenta i službi potpore.

"Uprava društva Dalekovod (...) je temeljem provedene Analize, sukladno Odluci o strateškom planiranju poslovanja te postupku i kriterijima ocjenjivanja radnika, donijela Odluku o namjeri rješavanja kolektivnog viška radnika u 2019. godini", kaže se u Dalekovodovoj obavijesti.

Dodaje se kako se navedenom odlukom utvrđuju razlozi zbog kojih bi mogla prestati potreba za radom 52 radnika u kompaniji Dalekovod d.d.

"Uz uključene inicijative operativnog restrukturiranja u ostalim kompanijama, te ostale oblike organizacijskih promjena koje najviše zahvaćaju srednji menadžment i službe potpore, mjere imaju efekt od 12,5 posto ukupnog smanjenja broja zaposlenih na razini grupe. Restrukturiranje donosi značajno smanjenje godišnjeg troška rada grupe, posebice vezanog uz potporne funkcije kompanije", kažu iz Dalekovoda.

Navode da je operativno restrukturiranje direktnih troškova usmjereno centralizaciji poslovnih procesa, kapitalnim ulaganjima s ciljem uštede, efikasnosti nabavnog procesa i upravljanju ljudskim resursima.

Pročitajte više