Dalmacija će danas srušiti rekord: "Od 2500 uzoraka više je od 1500 pozitivnih"

DALMACIJA obara negativne rekorde. Jučer su imali 1139 novozaraženih, što je novi dnevni rekord. Svaka druga testirana osoba bila je pozitivna.

Od noćas testiranih oko 2500 uzoraka, više od 1500 bilo je pozitivno, izjavila je jutros za HRT Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda javnog zdravstva Splitsko-dalmatinske županije. 

"Naravno da su razlozi za visoke brojke predblagdanska okupljanja i niska procijepljenost u našoj županiji. Imamo svega 52% procijepljene odrasle populacije", rekla je Karin.

"O omikronu ne bih govorila još uvijek, nemamo podatke da je u našoj populaciji omikron. Imamo četiri dokazana slučaja. Svaki tjedan šaljemo dvjestotinjak uzoraka u Zagreb, koji potom šalju u referentne laboratorije na analizu. S obzirom na ponašanje građana, šire se naravno delta i drugi sojevi", dodala je Karin.

"Molim sve sugrađane da izbjegavaju druženja, da izbjegavaju grljenja i ljubljenja, a osobito bih molila ugostitelje u zatvorenim prostorima, da sada pred doček Nove godine, kontroliraju situaciju s covid-potvrdama jer znamo da one štite tako da su ljudi cijepljeni ili preboljeli", rekla je.

Pročitajte više