Dalmatinski lopovi zadovoljno trljaju ruke: Neoprezni turisti najbolji plijen

ZADARSKA i šibensko-kninska Policijska uprava, izvijestile su o velikom broju krađa koje su se dogodile u protekla dva dana, a u kojima su žrtve inozemni turisti.

Tako je jučer u ulici Put Murvice na Pagu, iz apartmana kojeg koristi 61-godišnji slovački državljanin P. R., nepoznati lopov odnio prijenosno računalo, tri mobitela, dva fotoaparata, video kameru, zlatninu i novac. Materijalna šteta iznosi preko 20.000 kuna.

Na autocesti A1, na odmorištu Nadin, nepoznati počinitelj je provalio u kamper marke Fiat, njemačkih nacionalnih oznaka, kojeg koristi 35-godišnji M.B.F., odakle je otuđio novac i mobitel. Materijalna šteta iznosi oko 3.500 kuna.

Na Obali kneza Domagoja u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u osobno vozilo marke Mercedes, BiH nacionalnih oznaka, u vlasništvu 48-godišnjeg V. S., te je ukrao novac, dokumente i dva mobitela. Materijalna šteta iznosi oko 10.000 kuna.

U ponedjeljak je u Pirovcu, u auto kampu hotela Miran, nepoznati počinitelj provalio u šator kojeg korist 44-godišnji Nijemac, te je ukrao digitalne kamere i MP3 player. Materijalna šteta iznosi oko 5.000 kuna.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više