Damir pljunuo na Mercedes na cesti, ide u zatvor

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Damir iz Koprivnice mora 15 dana u zatvor nakon što je pljunuo na Mercedes kojim je vozačica upravljala njegovom ulicom.

Prema presudi, 58-godišnji Damir je u travnju u 10 sati "u Koprivnici, u Ulici Bajer, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,45 g/kg, narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način".

"Pljunuo je po vozilu žene koja je Mercedesom koprivničke registarske oznake prolazila ispred njegove kuće. Potom je izašao ispred njezinog vozila pa je morala zaustaviti automobil, a on ju je vrijeđao pogrdnim riječima: 'Pi*ka ti materina! Gamad!'" navodi se u ovotjednoj presudi koju prenosi Danica.hr.

Sud je 58-godišnjaku najprije izrekao novčanu kaznu, ali na presudu se žalila policija tražeći da ga se pošalje u zatvor jer je već triput pravomoćno osuđivan za remećenje javnog reda i mira.

U ponovljenom postupku koji je naložio Visoki prekršajni sud Damir je osuđen na 15 dana bezuvjetnog zatvora. Kako je dva dana proveo u policijskom pritvoru, mora odslužiti još 13 dana. No presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Pročitajte više