Dan bijelog štapa - otvorena izložba "Noćna ptica"

U povodu obilježavanja 15. listopada Međunarodnog dana bijelog štapa, večeras je u Tiflološkom muzeju u Zagrebu otvorena izložba taktilnih crteža i nakita "Noćna ptica". L

Izložba je projekt Alide Bitunjac, a organizirao ju je zagrebački Tiflološki muzej Zagreb.

Izložbu je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ujedno i pokroviteljica izložbe, priopćeno je iz Vlade.

Izloženi crteži i predmeti nastali su 2003. u zajedničkoj radionici u Premanturi, u suradnji sa slijepim i slabovidnim osobama s područja čitave Hrvatske, članovima Hrvatskog saveza slijepih.

Izložba je prilagođena potrebama slijepih i slabovidnih osoba, njezina svrha ogleda se u brizi za marginalizirane grupe građana i poboljšanje kvalitete njihova života, kaže u priopćenju.

Potpredsjednica Kosor se zahvalila svim autorima, sudionicima projekta koji je pokrenula Alida Bitunjac, i ponudila je potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u idućim sličnim projektima, stoji u priopćenju iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

(Hina) xpp/dm yjn

Pročitajte više