Dan nakon što je Milić poslao poruku, njegov prijatelj potpisao ugovor u Šumama

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

GLASNOGOVORNIK vlade Marko Milić jučer je cijeli dan pokušavao objasniti i opravdati poruke koje je slao šefu Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću.

"Niko Dujmović" - poruka je to koju je Marko Milić poslao Jakupčiću 30.9.2019. dok je ovaj još bio šef Hrvatskih šuma i dok još nije bio uhićen.

"Raditi će, do godinu dana na određeno - takva je praksa u HŠ-u, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP", odgovara Miliću Jakupčić.

"Hvala ti Kruno puno", odgovara Milić.

"Nema na čemu", uzvraća Jakupčić.

>> Ovako Plenkovićevi ljudi uhljebljuju porukama: "Bit će primljen u paketu s drugima"

Priznao da poznaje Dujmovića

Milić tvrdi da mu je poznato kako je navedena prepiska između njega i Jakupčića u optjecaju kod pojedinih medija već nekoliko mjeseci te da zna otkuda i zašto ona dolazi, ali, kaže, nije na njemu da se time bavi.

Priznao je da jako dobro poznaje Niku Dujmovića, ali da ga nije zaposlio u Hrvatskim šumama. 

"Kako je utvrđeno, zaposlen je temeljem javnog natječaja sukladno zakonu, čini mi se, temeljem javnog poziva koji je bio u srpnju 2018. Dakle, godinu dana prije nego što je bila prepiska, on se zaposlio i prošao natječaj", ustvrdio je Milić na konferenciji za novinare.

Za svoje poruke predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma tvrdi da su više bile informativnog karaktera te da su sada izvađene iz konteksta. "U toj poruci se spominje i ugovor na neodređeno... gospodin Dujmović dobio je ugovor na neodređeno otprilike dvije godine nakon navedene prepiske", istaknuo je Milić.

Dan nakon što je Milić poslao poruku, njegov prijatelj dobio novi ugovor za posao u Zagrebu

No, Telegram je danas objavio nove informacije. Milić je prešutio jednu bitnu stvar oko poruka. Ključ je u danu u kojem je, u jutarnjim satima, poslao poruku šefu Hrvatskih šuma u kojoj je napisao samo ime i prezime svog prijatelja.

Niki Dujmoviću je to bio zadnji dan pripravničkog staža, kojeg je godinu dana odrađivao u Upravi Šuma u Buzetu. Samo dan poslije Milićeve poruke, Dujmović je već bio u rodnom gradu, na radnom mjestu Tehnologa urbanog šumarstva u Upravi šuma podružnice Zagreb, piše Telegram.

Dujmović je, kako su potvrdili iz Hrvatskih šuma, do 30. rujna 2019. godine odrađivao pripravnički staž u Istri. Tog istog dana Milić šalje poruku Jakupčiću. Dan poslije predsjednik Uprave Hrvatskih šuma glasnogovorniku vlade odgovara kako će Dujmović, kako je i praksa u HŠ-u, raditi do godinu dana na određeno, a onda će ga primiti na neodređeno.

Od tog dana, 1. listopada 2019. godine Dujmović je, kako stoji u odgovoru Hrvatskih šuma, “obavljao poslove temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme na radnom mjestu Tehnolog urbanog šumarstva, UŠP Zagreb, Radna jedinica Urbano šumarstvo”. Nakon više uzastopnih ugovora na određeno, dobio je u srpnju 2021. godine i ugovor na neodređeno na radnom mjestu Tehnolog rasadničarske proizvodnje, također u Zagrebu, piše Telegram.

Postavlja se pitanje zbog čega je Marko Milić prešutio da je upit šefu Šuma o svom prijatelju pripravniku uputio baš na zadnji dan njegovog pripravničkog staža.

Pročitajte više