Danas +25, sutra pad temperature za preko 10 stupnjeva, olujni vjetar, kiša i snijeg

Foto: Igor Kralj/Pixsell, DHMZ

DHMZ javlja kako se danas očekuje sunčano uz promjenljivu naoblaku i razmjerno vjetrovito. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 20 do 25°C.

No, u noći na utorak stiže nam jače naoblačenje s kišom pa će tijekom sutrašnjeg dana doći i do osjetnog pada temperature. Na kopnu se očekuju temperature oko 10 stupnjeva, a na moru oko 16. Već je upaljen i meteoalarm zbog jakog vjetra.

Snijeg moguć i u nizinama

DHMZ piše kako su  lokalno mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na moru. Kiša će uglavnom u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, ali i ponegdje u središnjim predjelima.

"Pad temperature zraka, većinom i kiše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom. Mjestimice će biti i snijega - u gorju sigurno, i to ne samo Gorskoga kotara i Like, nego i u sjevernijem i južnijem brdovitom području, uz mjestimičan tanji snježni pokrivač, a nakratko je snijeg moguć i u nekim nizinama, uglavnom središnje Hrvatske. I vjetar će mnogima prouzročiti nevolje - i to prolazno jak, gdjegod vjerojatno na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni u kopnenom području, te još jača bura na Jadranu, posebice sjevernom", stoji u prognozi Tomislava Kozarića i Zorana Vakule objavljenoj na HRT-u.

Popodne se očekuje prestanak oborine i djelomično razvedravanje najprije na sjeveru Hrvatske, a prema večeri gotovo svugdje, javlja DHMZ . Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana očekuje se jaka bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije veći dio dana umjereno jugo.

Prognoza za danas po regijama

Istočna Hrvatska
Djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito. U noći na utorak sa sjeverozapada postupno jače naoblačenje, pred jutro i kiša. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 25°C.

Središnja Hrvatska
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i vjetrovito. U noći na utorak jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren, od sredine dana i jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 24°C.

Gorski kotar i Lika
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i vjetrovito te. Uz više oblaka mala vjerojatnost za vrlo malo kiše ili poneki pljusak. U noći na utorak jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 19 do 22°C.

Istra
Djelomično sunčano uz promjenljivu naoblaku, a krajem dana jače naoblačenje, u noći mjestimice kiša. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje pojačano jugo. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka bit će uglavnom od 19 do 23°C.

Sjeverni Jadran
Djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito. U noći na utorak jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 23°C.

Dalmacija
Djelomice sunčano, a u noći na utorak jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 23°C.

Pročitajte više