Danas doček nogometaša u Splitu i Kaštelima. Policija objavila detalje

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

DANAS će se u Splitu i Kaštelima održati doček reprezentativaca koji su povezani s Hajdukom i Dalmacijom. Policija je objavila detalje oko dočeka, ali i upozorenja građanima.

Privremeno ograničenje prometa

Zbog organiziranja dočeka na splitskoj rivi, organizator će, u suradnji s policijom, vršiti blokadu prometa, na način da će se od 14 sati uspostaviti blokada prometa kod Parka hrvatskih branitelja na početku ulice Obala kneza Branimira i križanju Trumbićeva obala i Brajevića prilaz.

Također, uspostavit će se i blokada prometa od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Nodilovoj ulici, piše policija.

"Sve organizirane skupine građana koje dolaze posebno organiziranim autobusnim prijevozom, upućujemo da za iskrcaj putnika i smještaj autobusa koriste parking prostor kod stadiona Poljud.

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na doček da koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve", dodaje se.

Policija moli vozače za strpljenje

"Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.   

Od 16 sati pa dok za to bude postojala potreba, građani neće biti u mogućnosti vozilima prometovati kroz centar Kaštel Kambelovca, u kojem će biti organiziran doček. Molimo vozače da danas tijekom poslijepodneva automobile ne ostavljaju u okolici kambelovskog brca", piše policija.

Objavili su i nekoliko savjeta

Policija je objavila i nekoliko savjeta.

"Kako bi doček protekao u miru i sigurnosti za sve sudionike, upućujemo sljedeće apele:

  • izbjegavajte penjanje na krovišta zgrada, stupove javne rasvjete, prometnu signalizaciju i uređaje – semafor, reklame i slično
  • suzdržite se od uporabe pirotehnike – u duhu naše operativne akcije „Mir i dobro“ izbjegavajte uporabu bilo kakve pirotehnike, posebice njeno korištenje u masama ljudi koji se očekuju na dočeku
  • izbjegavajte konzumaciju alkohola
  • koristite javni prijevoz – budući da se na taj dan opravdano očekuje dolazak organiziranih skupina građana iz drugih gradova, savjetujemo da za parkiranje autobusa i vozila koriste parkirališta izvan najužeg centra grada

Pročitajte više