Danas novo ročište Zavadlavu, vještaci utvrdili da je sposoban za raspravu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NOVO ročište na suđenju Filipu Zavadlavu počinje danas u 12 sati na splitskom Županijskom sudu u ponovljenom postupku za trostruko ubojstvo koje je počinio prije tri godine.

Na prošloj raspravi 30. siječnja Zavadlav je govorio samo na talijanskom jeziku zbog čega je sutkinja Višnja Strinić zatražila njegovo psihijatrijsko vještačenje.

Sudski vještaci su utvrdili da je Zavadlav sposoban za sudjelovanje u današnjoj raspravi, javlja Dnevnik.hr. Za danas je Zavadlav zatražio prevoditelja.

Ponovljeno suđenje

Zavadlav bi se opet trebao izjasniti osjeća li se krivim za teško ubojstvo trojice muškaraca iz osvete. Na Županijskom sudu u Splitu Zavadlav je prethodno osuđen na zatvorsku kaznu od 40 godina. No, Visoki kazneni sud je dio presude ukinuo i naložio novo suđenje zbog jasnijeg utvrđivanja motiva.

"Bezobzirna osveta" je utvrđeni motiv u prvoj presudi, zbog čega Zavadlav nije osuđen za teška ubojstva. Ako se u ponovljenom postupku dokaže kako je motiv ubojstva Jurice Torlaka (38), Marina Ožića Paića (25) i Marina Bobana (24) bila prodaja droge Zavadlavovom bratu i utjerivanje dugova, onda bi se zločin kategorizirao kao teško ubojstvo.

Ako Zavadlav bude proglašen krivim za počinjenje teškog ubojstva, mogao bi dobiti i najvišu kaznu zatvora u trajanju od 50 godina. Zavadlav bi se danas na sudu trebao pojaviti sa svojim petim odvjetnikom. Nakon što mu je odvjetnik Branko Šerić otkazao punomoć, još su tri odvjetnika od suda zatražila da ih razriješi zastupanja po službenoj dužnosti, piše Dnevnik.hr.

 

Pročitajte više