Danska upozorava na opasnost putovanja u 16 muslimanskih država

Dansko ministarstvo vanjskih poslova proširilo je upozorenje o opasnosti putovanja u neke muslimanske zemlje sa dosadašnje dvije na 16 država, nakon što su u zgradama veleposlanstava te zemlje u Damasku i Bejrutu u posljednjih nekoliko dana podmetnuti požari, poslije objave karikatura proroka Muhameda koje su duboko uvrijedile muslimanske vjernike, izvijestile su u ponedjeljak agencije.

Ministarstvo vanjskih poslova u Kopenhagenu također je upozorilo da se ne može isključiti ni mogućnosti širenja krize na druge zemlje. Tijekom vikenda ministarstvo je sve danske državljane pozvalo da napuste Siriju i Libanon.

U noćas objavljenom pozivu danskim državljanima savjetuje se da, ako mogu odgode ili otkažu putovanja u Maroko, Alžir, Tunis, Egipat, Libiju, Sudan, Oman, Ujedinjene Arapske Emirate, Katar, Bahrein, Jordan, Iran, Pakistan i Afganistan.

Putničke agencije preko kojih su Danci rezervirali zimski odmor u predstojećih nekoliko tjedana u spomenutim zemljama savjetovale su promjenu odredišta.

(Hina) xmh ysb

Pročitajte više