Danski izumitelj kriv, dobio doživotnu jer je raskomadao novinarku

Foto: PIXSELL/FaH, BBC

PETER MADSEN, optužen za ubojstvo švedske novinarke Kim Wall na njegovoj podmornici u kolovozu 2017., proglašen je krivim te je osuđen na doživotnu kaznu.

Peter Madsen (47) bio je dobro poznat u Danskoj i prije uhićenja. Znali su ga kao izumitelja koji sanjari o istraživanju nepoznatih svjetova. Izgradio je svoju podmornicu i planirao privatno putovanje u svemir. Optužen je za ubojstvo s predumišljajem, oskvrnuće pokojnika i seksualni napad na novinarku Kim Wall, koja mu je pravila društvo na podmornici pišući o njemu članak za novine.

Tužitelji su tvrdili da se radi o kontrol friku koji je maštao o zlostavljanju, ubijanju i komadanju žene.
 
Izbo je nožem, a zatim raskomadao na dijelove
 
Vjeruje se da je Madsen svezao svoju žrtvu prije nego što ju je pretukao, nekoliko puta izbo nožem u području genitalija i naposljetku usmrtio. Zatim joj je raskomadao tijelo, a dijelove, glavu, ruke, noge i torzo, stavio u zasebne vrećice koje je opterećene utezima bacio na dno zaljeva pokraj Kopenhagena.
 
Tužitelji su smatrali da je sve isplanirao unaprijed jer je pilu, nož, plastične vezice i utege ponio sa sobom na podmornicu. Uvjereni su bili i da je gledao fetišističke filmove u kojima su žene zlostavljane, dekapitirane i žive spaljene. Istražitelji su takve filmove pronašli u njegovom računalu. Madsen je tvrdio da nisu njegovi i da je Wall umrla nesretnim slučajem.

 
Uhićen i zatvoren neposredno nakon nestanka mlade novinarke, 47-godišnji izumitelj tvrdio je da je ona umrla nesretnim slučajem, a da je on u panici njezino tijelo raskomadao i bacio u more.
 
Obdukcijom nije bilo moguće ustvrditi uzroke smrti Kim Wall, čiji je torzo bez glave i udova pronađen na nekoliko mjesta u zaljevu Koge koji odvaja Dansku od Švedske.
 
Podsjetimo, Wall, nezavisna švedska novinarka od 30 godina, nestala je 10. kolovoza prošle godine u tjesnacu Oresund, između Danske i Švedske, dok je pisala reportažu o Nautilusu i Peteru Madsenu.
 

Pročitajte više