Davor Nađi: Sanaciju HEP-a svako će kućanstvo platiti 1000 eura

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NA JUČERAŠNJOJ sjednici vlade Republike Hrvatske donesene su odluke o davanju dioničarskog zajma HEP-u od 400 milijuna eura i o dokapitalizaciji s 500 milijuna eura. Ukupno 900 milijuna eura je potrebno da bi kompanija sanirala gubitke ostvarene prošle godine zbog državnih mjera ograničenja cijena električne energije i plina.

Davor Nađi iz stranke Fokus kaže da će ovu sanaciju HEP-a svako kućanstvo platiti 1000 eura.

"Sanaciju HEP-a će svako kućanstvo platiti skoro 1000 eura. Vlada se hvali kako je pomogla građanima da imaju niže račune za struju, a sada će nam kroz poreze uzeti malo manje od 1000 eura po kućanstvu da bi sanirali gubitke HEP-a", piše Nađi.

"To je kao da je svakom kućanstvu mjesečni račun za struju porastao za skoro 600 kuna. Uglavnom, Plenković vam je "pomogao" na način da vam je novac uzeo iz jednog, a ne iz drugog džepa", piše.

"A istovremeno taj isti HEP, vjerojatno po naputku Plenkovića, stopira dokumentaciju i dozvole za cijeli niz energetskih projekata koji bi povećali proizvodnju i spustili cijenu struje. Nije valjda da to rade kako bi zaštitili zaradu firmi koje prodaju fosilna goriva ili struju proizvedenu u vjetroelektranama iz afera?" pita se Nađi.

Pročitajte više