DEBAKL Među 10 najgledanijih TV emisija u Hrvatskoj samo su dvije HRT-ove

Foto: FaH

PROGRAMI Nove TV (Nova TV i Doma TV) bili su najgledaniji u prosincu prošle godine s 29,88 posto gledanosti (share), a u istom razdoblju sva četiri programa Hrvatske radiotelevizije (HRT) imala su ukupnu gledanost od 26,43 posto, najnoviji su podaci o gledanosti televizija objavljeni na stranicama Vijeća za elektroničke medije (VEM).

Prema podacima agencije AGB Nielsen, Nova TV je potvrdila status najgledanije televizije u Hrvatskoj, HRT kao javna radiotelevizija je druga, a RTL treća s ukupnom gledanošću njihova tri programa od 22,4 posto.

U prosincu je Nova TV potvrdila svoj status najgledanije televizije i u kategoriji top deset najgledanijih emisija – čak njihovih osam emisija ušlo je među deset najgledanijih i na prvih sedam mjesta te ljestvice.

HTV-ov Dnevnik nije ni u prvih 10


Prema istraživanju AGB Nielsena, najgledanija emisija u prosincu u ciljnoj skupini populacije starije od četiri godine bila je show emisija Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato' s 19,44 posto, a slijedi Dnevnik Nove TV od 31. prosinca s 19,27 posto AMR-a (average minute rating) kojim se označava prosječan broj ili postotak pojedinaca određene ciljne skupine koji su gledali određeni kanal ili emisiju.

U top deset najgledanijih emisija, prema objavljenim podacima, samo dvije su HRT-ove – prilozi podnevnog dnevnika 'Vrijeme danas' i emisija o sportu na HTV 1 s 15,25 odnosno 15,18 posto gledanosti. RTL u prosincu nije imao niti jednu emisiju u top deset najgledanijih u toj ciljnoj skupini.

U prosincu prošle godine, prema istraživanju AGB Nielsena, smo proveli jednako vrijeme gledajući televizijske programe kao u istom razdoblju 2015.

Prema podacima koji su reprezentativni za kompletnu populaciju stariju od četiri godine koja živi u kućanstvu s ispravnim televizorom (4.090,004 stanovnika), prosječan broj minuta gledanja televizijskog programa po pojedincu u prosincu je iznosio 302 minute.

Pročitajte više