Dekan Filozofskog kao Kolinda: "Izgubili ste moje povjerenje, ne možemo surađivati"

Foto: FaH
 
PLENUM Filozofskog fakulteta objavio je na svojoj Facebook stranici dopis koji je dekan Vlatko Previšić poslao prodekanici Branki Galić.
 
U njemu dekan podsjeća da je predložio prodekaničinu smjenu koje je Fakultetsko vijeće odbilo, iako, tvrdi dekan Previšić, prijedlog spada u njegovu ovlast da bira svoju "prodekansku ekipu".
 
Izgubila njegovo povjerenje
 
"Ovim putem Vas želim podsjetiti da sam na istoj toj sjednici Fakultetskog vijeća rekao da s Vama surađivati dalje ne mogu i da ste izgubili svako moje povjerenje.
 
Navedena odluka ne može vratiti to moje izgubljeno povjerenje. Slijedom toga zahvaljujem Vam na pomoći, no ona mi dalje nije potrebna, kao uostalom niti drugim kolegama prodekanima.
 
U Vaš mjesečni prodekanski novčani dodatak na plaću, kao i ostale prodekanske povlastice niti mogu, nit ću zadirati", napisao je u pismu Previšić. 
 
 
Usprotivila se suradnji s Katoličko bogoslovnim fakultetom
 
Nije jasno poručuje li Previšić ovime da će Galić opstruirati u obavljanju svoje funkcije na kojoj je još uvijek legalno, odnosno želi li da ona i dalje prima plaću, ali da ne radi svoj posao.
 
Podsjetimo, dekan je prodekanicu odlučio smijeniti nakon što se na tribini "Velečastivi na Filozofskom fakultetu" usprotivila kontroverznoj suradnji Filozofskog s Katoličko bogoslovnim fakultetom.
 
Toj su se suradnji usprotivili i studenti Filozofskog fakulteta uz potporu dijela nastavnog osoblja, koji su na plenumu izglasali kako ne žele suradnju s Katoličko bogoslovnim fakultetom, a zatražili su i smjenu dekana Previšića.

Pročitajte više