Delbianco: Pulski proračun puni se po planu

PULSKI gradonačelnik Luciano Delbianco, (IDF) uzvraćajući na optužbe oporbenog IDS-a o navodno slabom i neizvjesnom punjenju gradskog proračuna, na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da je punjenje gradskog proračuna više nego zadovoljavajuće.

Izjavio je kako je uobičajeno da su prihodi u prvom dijelu godine niži, te kako će najveći proračunski prihodi biti ostvareni najesen kao i kod drugih jedinica lokalne samouprave.

"Ako se proračun nastavi puniti dosadašnjom dinamikom, svi će planirani prihodi biti ostvareni u okviru plana ili preko njega, te će biti ostvarene sve investicije planirane gradskim proračunom", rekao je Delbianco te je kazao kako se u prvih pet mjeseci gradski proračun punio prema očekivanjima jer je ostvareno 72 milijuna kuna prihoda, odnosno 34 posto od cjelogodišnjeg plana.

Po njegovim riječima, punjenje proračuna bolje je nego lani kada je u isto vrijeme bio napunjen s 30 posto od planiranih prihoda, odnosno kada je ostvareno 59 milijuna kuna.

Osvrćući se na obavljenu reviziju gradskog proračuna za prošlu godinu, Delbianco je rekao kako nisu utvrđene nepravilnosti.

"Kako u dosadašnjem razdoblju nije bilo novih zaduživanja, a budući da su očekivani prihodi veći od obveza, nema straha da će doći do poteškoća u funkcioniranju grada", zaključio je gradonačelnik Pule Luciano Delbianco.

Pročitajte više