Delo o Hrvatskoj: Pa, njima je policija i dalje igračka vladajuće stranke!



U DANIMA kada europske države, uključujući Sloveniju, konačno odlučuju je li Hrvatska spremna za članstvo u Europsku uniju, zadnja afera pokazala je da je hrvatska policija i dalje igračka u rukama vladajuće stranke, piše današnje izdanje najutjecajnijeg slovenskog dnevnika Delo kojeg prenosi slovenska tiskovna agencija. 

Kakva je to borba s otpadnicima HDZ-a?

Naime, novinar Rok Kajzer, inače vrsni poznavatelj hrvatsko-slovenskih odnosa u svom komentaru zaključuje da je zapravo sasvim opravdan skepticizam nekih zemalja da se s ulaskom Hrvatske u EU ipak previše žuri. U Delu se tako podsjeća na posljednju aferu oko oporbenog političara Slavka Linića kojemu se vrlo nespretno pokušala prišiti afera ratnog profiterstva.

Premijerka Kosor se zaista može pohvaliti energičnom borbom protiv korupcije u čemu je progon njenog prethodnika Ive Sanadera ključni dokaz za tu kampanju, ali što kada se aparat protiv korumpirane političke elite bori samo s s onima koji su izgubili vlast ili su bili odbijeni od strane HDZ-a, pita se komentator Dela.

Jadni ulazak Hrvatske

"U Europskoj uniji nisu glupi. Od Zagreba se bez grižnje savjesti nakon završetka pregovora traži posebni nadzor pravosudnog sektora", zaključuje se u komentaru u kojem se dodaje da zbog stranke na vlasti Hrvatska neće u EU ući na velika vrata i biti pozdravljena kao veliki dobitak za EU, nego će to biti "jadni ulazak na bočna vrata".

Pročitajte više