Desetogodišnjaka iz Britanije na ulici oteo pedofil, dječak pronađen dva sata kasnije, gol i vezan za radijator

DESETOGODIŠNJI dječak kojeg je oteo pedofil, spašen je dva sata kasnije nakon što je viđen kako lupa po prozoru jednog stana i viče "Molim vas pomozite, otet sam!", javlja Daily Mail.

Otet je na ulici, niti 300 metara od svog doma, a nakon što ga je prolaznica čula kako zapomaže, policija ga je pronašla u stanu, golog i vezanog za radijator. Stan u kojem se nalazio dio je stambenog bloka u kojem žive neki osuđivani prijestupnici, a udaljen je  500-tinjak metara od obližnje škole.

49-godišnja Jean Masih u nedjelju ujutro bila je na putu u dućan, kada je u West Midlandsu ugledala dječaka kroz prozor. Usput ga je već tražila, jer je prijateljica dječakove obitelji, koja joj je javila kako se mališan nije vratio nakon što si je otišao kupiti sok.

Stan bio uređen poput "pećine Djeda Božićnjaka", uhićena tri sumnjivca

Inače majka 11-ero djece,  Jean je rekla kako joj se učinilo da su mu ruke vezane, a oko tijela je imao bijelu plahtu. Pitala je desetogodišnjaka tko je u kući, a on je odgovorio da nema nikog osim njega, jer je "muškarac otišao i ostavio ga".

Uznemirenom i uplašenom dječaku je rekla da pričeka i otišla je pozvati policiju, koja je ubrzo stigla i spasila ga. Forenzički tim je cijelu noć pretraživao stan u prizemlju i vršio očevid.

Susjed Lee Lundy rekao je kako je od policije čuo da je stan bio uređen poput "pećine Djeda Božićnjaka", prepun ukrasa, drvaca i poklona. Dodao je kako u tom dijelu naselja živi dosta sumnjivih pojedinaca.


U obližnjem okrugu Tividaleu kasnije su na različitim lokacijama uhićena tri muškarca, stara 30, 48 i 49 godina. Zadržani su u pritvoru cijeli dan, i ispitivani pod sumnjom za otmicu. Jedan od uhićenih muškaraca navodno je živio u stanu u kojem je pronađen dječak, a iz kojeg je radi pregleda sadržaja zaplijenjena računalna oprema.


Obitelj dječaka odlučila potražiti novi dom, susjedi protestirali pred zgradom u kojoj je dječak pronađen

Desetogodišnjak je nakon incidenta odveden u bolnicu, no nije imao nikakve ozljede. Policija je najavila njegovo ispitivanje, koje će biti provedeno "vrlo sporo i pažljivo".

Obitelj otetog dječaka vrlo je brzo spakirala svoje stvari i odlučila pronaći novo mjesto stanovanja. Njegova je majka uvijek  susjedima govorila kako se boji za sigurnost djece te kako joj se čini da naselje u kojem su živjeli jedva godinu dana nije pretjerano sigurno.

Kada se njezin sin nije vratio iz dućana, bila je izvan sebe, panično je plakala i molila policajce da ga pronađu. Odahnula je kada je dotrčala Jean i rekla joj da je njezino dijete pronađeno i da ga policija upravo spašava.

Lokalno stanovništvo se okupilo pred zgradom u kojoj je pronađen dječak, a oko 200 gnjevnih ljudi protestiralo je zbog toga što je ta zgrada u vlasništvu dobrotvorne organizacije koja pruža dom "ranjivim osobama".  Smatraju kako nije u redu da u naselju žive osobe s kriminalnom prošlošću.

Pročitajte više