Detalji dramatične potjere na magistrali: Audijem pokušao pregaziti policajca

Ilustracija: 123rf, Hina

32-GODIŠNJI vozač Audija koji je jučer bježao policajcima u Vodicama, a zatim pokušao pregaziti jednog od njih, bit će kazneno prijavljen za pokušaj ubojstva, doznaje Šibenik.in.

U ponedjeljak oko 3:30 sati ujutro policija je primila dojavu da je u tijeku provala u trgovinu Djelo u Vodicama.  Patrola koja je izašla na intervenciju zamijetila je u blizini mjesta izvršenja kaznenog djela sumnjivi Audi u kojem je bilo više osoba i krenuli su prema njima, a ekipa automobilom počela bježati.

Potjera je krenula prema Pirovcu, a na noge su se digli i policajci sa zadarskog područja pa je na magistrali kod Biograda postavljena zasjeda.

Vozač Audija pokušao se oko 4 ujutro zabiti u njih te je policajac morao skočiti sa strane kako ga ovaj ne bi pregazio. Potom je skrenuo na cestu za Vranu te sletio u kanal. Šibenski policajci koji su cijelo vrijeme bili u potjeri uhitili su ih, a u automobilu su pronašli brojne dokaze koje dovode u vezu s kaznenim djelom provale.

Pri slijetanju automobila teško je ozlijeđen 32-godišnji putnik iz automobila koji je pod pratnjom policajaca prevezen u šibensku Opću bolnicu. Tamo je pregledan i 32-godišnji vozač, ali i njegov vršnjak koji se također nalazio u automobilu.

Jučer su ispitani te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega su privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske koja i dalje istražuje slučaj.

Vozača starog 32 godine kazneno će prijaviti za teško ubojstvo u pokušaju, na štetu policajca, ali i za izazivanje prometne nesreće. Teretit će ga i za krivotvorenje isprava jer je na Audi postavio nepripadajuće registracijske pločice, a svu trojicu sumnjiče za više teških kaznenih djela.

Pročitajte više