Detalji nesreće kod Đakova: Poginuli mladići od 18 i 23 godine, nisu stali na Stop

Foto: Tranzistor

DVIJE osobe su poginule, a četiri su ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila državnoj cesti D-7 kod Đakova, izvijestila je osječko-baranjska policija.

 

Policija je danas objavila detalje.

"Jučer, 13. veljače, oko 19,40 sati, 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom i kretao se županijskom cestom ŽC-4292 iz smjera mjesta Dragotin u smjeru Đakova. Dolaskom do križanja s državnom cestom D7 (đakovačka obilaznica), koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, 23-godišnjak nije zaustavio automobil na znak Stop te je nastavio kretanje kroz križanje bez zaustavljanja.

U tom trenutku cestom s prednošću prolaza kretao se automobil iz smjera Piškorevaca u smjeru Osijeka, kojim je upravljao 19-godišnjak te svojim prednjim dijelom udario u desnu bočnu stranu vozila 23-godišnjaka, nakon čega su oba vozila nastavila nekontrolirano kretanje i udarila u osobni automobil koji se zaustavio na znaku Stop.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 23-godišnjak i 18-godišnjak, 23-godišnjak je zadobio ozljede opasne po život, 19-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede, dok su dva 20-godišnjaka i jedan 21-godišnjak lako tjelesno ozlijeđeni.

Na mjesto prometne nesreće pomoć unesrećenima pružili su djelatnici Hitne medicinske pomoći Đakovo i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasno društva iz Đakova. Očevid na mjestu prometne nesreće obavili su policijski službenici Policijske postaje Đakovo. Kriminalističko istraživanje ove teške prometne nesreće se nastavlja", objavila je policija.

Ranije kod Đakova poginuo mladić

Ovo je druga nesreća s poginulim osobama koja se u nedjelju dogodila na đakovačkom području. Prethodno je, oko 16 sati, na nerazvrstanoj cesti kod Strizivojne osobni automobil, kojim je upravljao 22-godišnji vozač, sletio s ceste u obližnji kanal i udario u most, a vozač je smrtno stradao od zadobivenih ozljeda.

 

Pročitajte više