Auto udario u stijene na A1, nekontrolirano se vrtio, muškarci ispali i poginuli

Screenshot: Google Maps

Jučer oko 13:15 došlo je do teške prometne nesreće na autocesti A1. Nesreća se dogodila na izlazu iz tunela Sveti Rok u smjeru juga, odnosno između tunela Sveti Rok i tunela Ledenik. Kako je objavila policija, u nesreći je poginulo dvoje ljudi. Na mjesto događaja odmah su upućene sve žurne službe. Očevidac nesreće javio nam je da je vidio kako je dvoje ljudi ležalo na cesti nakon nesreće. 

"Čuo sam prasak, bilo je jako glasno. Ja sam bio u autobusu koji je vozio iza i pošto nije mogao proći, morali smo stati. U šoku sam, sve se odvilo u sekundi", rekao nam je očevidac. 

Policija je jutros objavila detalje nesreće.

Sletio s ceste, udario u stijenu, nekontrolirano se vrtio

"Prema rezultatima očevida i dosada prikupljenim saznanjima, sumnja se kako se prometna nesreća dogodila 26. veljače oko 13.10 sati na 228. kilometru autoceste A1, tako što je vozač automobila splitskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog kretanja vozilom kolničkom trakom iz smjera sjevera u smjeru juga, sišao van kolnika na makadamsku površinu koja se nalazi između dva kolnička traka, nakon čega se nekontrolirano vraća na kolnik i u zanošenju vozilom izlijeće van kolnika te udara sa prednjim dijelom u kamene stijene gdje se odbija te se nastavlja višestruko nekontrolirano rotirati.

Prilikom rotiranja vozila, na kolnik ceste su ispali vozač i putnik, 37-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji državljanin Crne Gore, koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Od zadobivenih ozljeda, vozač i putnik su smrtno stradali na mjestu događaja.

Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru, nastavljaju s daljnjim prikupljanjem i utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti ovog događaja", stoji u priopćenju policije.

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 130 eura), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

Pročitajte više