Detalji nesreće u Zagrebu: 21-godišnjak prelazio zebru dok je bilo crveno pa poginuo

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Sinoć oko 23:30 u Zagrebu se dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 21-godišnji pješak, priopćila je policija. 

 

21-godišnji pješak je prelazio kolnik Selske ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza dok je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo. Tada je na njega naletio osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnji vozač.

Očevid trajao do dugo u noć

Vozač automobila se kretao Selskom cestom u smjeru zapada i u tom trenutku je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Tijelo 21-godišnjeg pješaka je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zbog obavljanja očevida promet Selskom cestom istočnije od raskrižja s Jadranskim mostom od 23:50 do 3:10 bio je zatvoren za sav promet. 

Iako još nisu poznati svi detalji nesreće, upravo na tom dijelu građani često pretrčavaju cestu jer su tri semafora u nizu koja se ne mogu prijeći odjednom jer se brzo gasi zeleno. "Tu doslovno stalno neko pretrčava i doslovno je pitanje vremen bilo kad će neko stradati. Zašto ne produže malo to zeleno za pješake?", govori nam osoba koja i sama često tamo prolazi.

Pročitajte više