UBOJSTVO U DUBROVNIKU

Detalji pokolja: Pomorac ubio punca pa lovio ženu. Ubio je na stubištu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

JUTROS se u Dubrovniku dogodilo dvostruko ubojstvo i samoubojstvo.

Policija je još uvijek na terenu, očevid traje cijelo jutro.

"Utvrđen je identitet osoba koje su rano jutros u beživotnom stanju pronađene u stanu u ulici Prijeko, u Dubrovniku. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 64 i 77 godina te jednoj ženskoj osobi u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba, prevezena u dubrovačku bolnicu, je 74-godišnja žena", stoji u priopćenju policije od ranije.

Kako saznajemo, razlog dvostrukog ubojstva i samoubojstva leži u obiteljskim razmiricama.

Ubojica, kojeg dubrovački mediji spominju kao dugogodišnjeg pomorca, a identificiraju kao I. B., ubio je punca M. T. pa suprugu L. B., a onda je presudio sebi.

Prvo pucao u punicu, jedinu koja je preživjela

Prvo je, kako neslužbeno doznajemo, pucao u 74-godišnju punicu K.T.. Nju je ranio, a ona se uspjela spasiti tako što se zaključala u jednu sobu u stanu koji se nalazi na drugom katu i otamo zvala policiju.

Potom je ubio punca. U međuvremenu je njegova supruga istrčala van dozivajući pomoć.

Krenuo je za njom i ubio je na stubištu. Odmah potom je presudio i sebi, najvjerojatnije hicem u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.

Navodno je riječ o muškarcu koji je već ranije imao dosta problema sa zakonom, a na to su se nadovezali veliki obiteljski problemi.

U stanu ih je bilo četvero, a preživjela je 74-godišnja punica koja je iz sobe zvala policiju. Nju je, napisali smo već, ranio u nogu,  a preživjela je jer se ubojica nije ni vraćao po nju.

Policija dojavu primila prije sedam sati

Policija je zaprimila dojavu oko 06:50 sati kako se u stanu nalaze tri beživotna tijela, a neslužbeno se doznaje kako se sumnja na ubojstvo jer je jedna osoba, četvrta, ranjena i prevezena u bolnicu.

Policija je još uvijek na terenu, Županijsko odvjetništvo vrši očevid.

"Jutros, 29. siječnja, oko 07,00 sati, nakon zaprimljene dojave, u stanu u ulici Prijeko, na području stare gradske jezgre u Dubrovniku, zatečena su tri beživotna tijela i jedna ranjena osoba koja je prevezena u dubrovačku bolnicu. U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika. Više informacija bit će poznato po završetku očevida," napisali su iz policije ranije jutros.

Pročitajte više