Detalji požara i eksplozija u Karlovcu. Nađena hrpa oružja, aktivirale se ručne bombe

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

PU karlovačka je objavila detalje požara kuće u Karlovcu i eksplozija koje su uslijedile.

"Vezano uz događaj požara kuće nakon čega je uslijedila eksplozija, a koja se dogodila jučer na Borlinu, u Karlovcu, policijski službenici PU karlovačke na mjestu događaja izvršili su pretragu i očevid.

U potkrovlju kuće bilo je pohranjeno više komada raznog pištoljskog i puščanog streljiva te dvije ručne ofanzivne bombe te je djelovanjem visoke temperature došlo do eksplozije više komada streljiva te aktiviranja dviju ručnih bombi. U trenutku aktiviranja druge ručne ofanzivne bombe, u blizini se nalazio i vatrogasac koji je tom prilikom zadobio prostrijelne rane", priopćila je karlovačka policija.

Pronađena nagorena puška, automatsko oružje, kuglice od bombi...

Prilikom pretrage i očevida pronađena je nagorena puška, nagoreno automatsko oružje, nagoreni zračni pištolj, 66 komada streljiva, 2 nagorene žlice s osiguračima ručnih ofanzivnih bombi, više komada čeličnih kuglica koje potječu od istih bombi, više komada zrna puščanog i pištoljskog streljiva te deformiranih čahura.

Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđeno posebno izvješće, kažu iz PU karlovačke.

"Bila je primarna eksplozija, pa onda..."

Goran Franković, županijski vatrogasni zapovjednik, kazao je da je ozlijeđeni vatrogasac u KB Dubrava. Još se ne zna točno kako je došlo do ozljeđivanja, kaže.

"Zna se samo da je bila primarna eksplozija i više sekundarnih", rekao je Franković i dodao: "Pogodio ga je metalni geler".

"Bilo je stotine eksplozija. Crijep je letio i 80 metara"

Susjedi u karlovačkom prigradskom naselju Borlin Hini su opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su uslijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara, a na cesti su se mogle pronaći i čahure. Vatrogasci su se popeli, kažu susjedi, a onda je ruknulo opet i vatrogasac je samo pao. Došla je hitna i odvezla ga.

Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. rekla je da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrjelnu ranu na leđima. Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. prosinca prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda rekao je da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće bio priveden zbog naoružanja.

"Sve je bilo puno dima, nisam znao što gori, mislio sam da gori moja kuća", rekao je drugi susjed dodavši da bi se i njegova kuća zapalila da nije padala kiša. Treći susjed kaže da su oštećeni krov njegove kuće i dva automobila.

Susjedi pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući bilo dinamita. "Da su vatrogasci stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo", naveo je jedan od njih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.