Tko je ranjeni muškarac iz Dubrave? Bio je na narkotulumu na kojem je umro mladić

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DANAS je nešto prije 14 sati došlo do pucnjave u Južnoj ulici u zagrebačkoj Dubravi. Tom prilikom ozlijeđena je jedna osoba. Telegram doznaje kako je riječ o 39-godišnjem I.C. Na njega je ispred njegove kuće navodno pucao muškarac odjeven u crno s kapuljačom navučenom preko glave.

Policija je naknadno potvrdila da je privela jednu osobu koja bi mogla imati veze s ovim napadom.

Ranjeni I.C. prevezen je u KBC Zagreb, a težina njegovih ozljeda još nije poznata.

>> VIDEO Pucnjava u zagrebačkoj Dubravi, jedna osoba ozlijeđena

Telegram piše kako je ranjeni 39-godišnjak od prije poznat policiji, i to uglavnom po djelima povezanima s drogom. Službeno je na adresi stanovanja u Južnoj ulici imao registriranu trgovinu nakitom i igračkama. U jesen 2009. je dva puta, u svega desetak dana, bio prijavljen zbog dilanja heroina. 

Bio je i među 17 osumnjičenih dilera iz Dubrave koji su uhićeni u listopadu 2009. godine. Radilo se o operaciji Ragusa u kojoj je policija zaplijenila 9.5 kilograma heroina, 691 gram kokaina, 5.1 kilogram marihuane, pušku, osam pištolja, streljivo, četiri digitalne vage, krivotvorene eure te više od 100.000 kuna.

>> Akcija Ragusa: Uhićeno 100 osoba, zaplijenjena droga vrijedna tri milijuna kuna

Svojevremeno je bio i među optuženima za smrt Dubravka Anića, 17-godišnjaka iz imućne zagrebačke poduzetničke obitelji, koji je 2000. umro od predoziranja na zabavi u stanu u Dubravi. 

Četvoricu mladića, među kojima je bio i I. C., teretilo se da su omogućili maloljetnom Aniću smrtonosno uzimanje droge, no za njegovu smrt na koncu nije nitko odgovarao.

 

Pročitajte više