Detalji pucnjave u Kaštelima: Dogovorio spoj s curom pa ga zasuli mecima

Foto: Pixsell/Miranda Cikotic

SINOĆ je oko 21:10 u Kaštel Sućurcu propucan 28-godišnjak iz vatrenog oružja.

Prevezen je u bolnicu, a očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.

Napadnuti 28-godišnjak je Jozo Čabraja, Kaštelanin koji je i nedavno došao na hitnu pomoć zbog prostrijelne rane iz vatrenog oružja, javlja Slobodna Dalmacija.

Cura ga pozvala na sastanak

Prema neslužbenim informacijama, Čabraja je sinoć navodno dobio SMS od djevojke koja ga je pozvala da se nađu u Kaštel Sućurcu.

Kada je na dogovoreno mjesto sastanka stigao u svom autu, kraj njega su prošla dvojica muškaraca na skuteru. Jedan je izvadio pištolj i zapucao na njega.

Slobodna neslužbeno doznaje da je u Čabraju ovoga puta ispaljeno nekoliko hitaca. Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu. Sam se odvezao do ambulante hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju.

Policijski službenici su od njega uzeli izjavu te je u tijeku očevid i kriminalističko istraživanje, a Čabraja je prevezen u bolnicu. Ne radi se o ozljedama opasnim po život.

Stari policijski znanac

Čabraja je stari policijski poznanik kojemu se sudi za ubojstvo 20-godišnjaka, a s prostrijelnom ranom je primljen u splitsku bolnicu i 21. siječnja ove godine. Tada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja.

Čabraja, optužen za ubojstvo 20-godišnjeg Kaštelanina Marina Matijaša, pušten je u prosincu 2017. iz zatvora Bilice nakon što je iza rešetaka proveo tri i pol godine. Čabraja je ustrijelio Matijaša koncem lipnja 2014. godine. Skrivao se nekoliko dana, a onda se predao. Brani se da je pucao bez namjere da pogodi Matijaša. Čabraja i Matijaš pripadali su suprotstavljenim skupinama. Te večeri je trebalo doći do obračuna, a Čabraja je zapucao nakon što je na njegov automobil bačen čekić.

Čabraja je koncem 2015. godine osuđen na 13 godina zatvora, no presuda suca Slavka Lozine pala je zbog bitne povrede. U činjeničnom opisu stoji da je Čabraja ispalio hitac prema Matijašu svjestan da ga može usmrtiti, dok je u obrazloženju Lozina napisao da je djelo počinio s neizravnom namjerom pucajući u skupinu mladića svjestan da nekoga od njih može lišiti života. Lozina je zapravo presudu za ubojstvo objasnio opće opasnom radnjom, za što se zalagala obrana.

U svibnju 2017. pred kućom u Kaštelima zapaljen je terenac Ante Čabraje, Jozinog brata. Brat Marina Matijaša, Vito Matijaš, nedavno je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva Matka M., kojeg je zajedno s Ivanom Kelamom oteo, izrešetao i bacio u bunar za stoku u Vrsinama kod Marine.

Pročitajte više