Detalji smrti u kanalu: Poginulog muškarca u Zadru su zvali Gumifleks

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ZADARSKO tužiteljstvo naložilo je obdukciju 58-godišnjeg muškarca Petra Radmana, u Zadru poznatog pod nadimkom Gumifleks, čije je tijelo pod još nerazjašnjenim okolnostima u utorak navečer pronađeno u iskopanom kanalu na Krešimirovoj obali u Zadru. 

Iako zasad nema elemenata koji upućuju na kazneno djelo, obdukcija bi trebala točno utvrditi kako je Zadranin te večeri stradao, javlja Zadarski.

"Prodavao je, koliko znam, različite zgodne stvarčice na utakmicama, a na Kalelargi u sezoni najčešće gumene pauke koji se lijepe po zidu. Bio je nižeg rasta i specifičnog hoda, a nedavno je ostao sam na svijetu nakon što su mu umrli majka i otac, pa brat blizanac. Nije imao nikoga, živio je sam, a imao je i viši tlak. Ne mogu vjerovati da ga više nema. Ne znam što se moglo dogoditi", rekao je za Zadarski poznanik Zadranina koji je stradao u blizini kuće u zadarskom Diklu, gdje je godinama živio.

Njegovi susjedi ogorčeni su nesretnim događajem jer smatraju da je stradao zbog neobilježenog građevinskog kanala u kojem je pronađen.

Neobilježeni kanal

"Moguće je da nije vidio kanal. Uz njega su bila postavljena tek tri stupića koja sigurno nisu bila dovoljna tijekom noći. Mogao je upasti unutra ili ga je mogao u kanal baciti automobil koji ga je udario", misle Dikljani.

U policiji navode da se još ne može sa sigurnošću odrediti što se točno dogodilo i kako su ozljede nastale.

"Policija je na mjestu događaja u večernjim satima izvršila prvi dio očevida, utvrđeno je da se radi o 58-godišnjem muškarcu. Po završetku istrage koja se nastavlja, kao i nakon provedene obdukcije, moći ćemo reći nešto više o okolnostima ovog događaja", rekla je Sonja Šimurina, glasnogovornica zadarske policije.

Pročitajte više