Detalji teške prometne u Međimurju: Vozačica se bori za život, u autu bilo i dijete

Foto: Medjimurski.hr

Nesreću u kojoj je u Međimurju poginuo 33-godišnjak izazvala je 21-godišnja vozačica, a u njenom automobilu bilo je i dijete koje nije ozlijeđeno, objavila je danas policija.

Policija će protiv vozačice podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja nesreće u cestovnom prometu, zbog čega joj prijeti bezuvjetna zatvorska kazna.

Sudar se dogodio oko 23:30 u Ulici dr. Ante Starčevića na ulazu u naselje Peklenica kod Murskog Središća, a izazvala ga je 21-godišnja vozačica koja je upravljala automobilom austrijskih registarskih oznaka.

Nije se kretala obilježenom prometnom trakom

Vozilom se nije kretala obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je u blagom zavoju djelomično prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Svojim je vozilom udarila u automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. Uslijed udara došlo je do zanošenja vozila te djelomičnog silaska vozila s kolnika, a muškarac je na mjestu nesreće preminuo.

U automobilu austrijskih registarskih oznaka bilo je i dijete koje je bilo propisno smješteno u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, dok vozači za vrijeme vožnje nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Vozačica teško ozlijeđena, dijete je dobro

Vozačica i dijete su prevezeni u čakovečku bolnicu gdje je vozačica zadržana na liječenju te je utvrđeno da je zadobila ozljede opasne po život, dok dijete nije ozlijeđeno.

Očevid je provela zamjenica općinskog državnog odvjetnika uz prisutnost sudskog vještaka i pomoć službenika policije, a određena je i sudska obdukcija preminule osobe.

Pročitajte više