DETALJI TRAGEDIJE Dječaka kojeg je ubio vlak uz prugu su pronašle učiteljica i kuharica

Foto: Vjeran Žganjec Rogulja/ Pixsell

U MAĐAREVU kod Novog Marofa jutros je u naletu vlaka smrtno stradalo osmogodišnje dijete.

Policija je poslijepodne izdala priopćenje s detaljima ove tragedije.

"Danas, 5. veljače oko 8.34 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu da je u Mađarevu došlo do naleta putničkog vlaka na dijete.

Na mjesto događaja izašla je dežurna državna odvjetnica koja je u suradnji sa policijskim službenicima obavila očevid.

Očevidom je utvrđeno da je putnički vlak koji je vozio iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba oko 7.40 sati naletio na 8-godišnjeg dječaka, koji se kretao puteljkom uz prugu, i to neposredno kod mjesta koje mještani koriste za prijelaz preko željezničke pruge.

Zbog zadobivenih ozljeda, nesretni je dječak preminuo na mjestu događaja. Smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po nalogu državne odvjetnice obavit će se obdukcija na odjelu Patologije varaždinske Opće bolnice", priopćili su iz policije.

Učiteljica i kuharica pronašle dječaka

Udarac je nesretnog dječaka odbacio nekoliko metara. Ni putnici ni strojovođa koji je vozio sukladno svim propisima nisu ništa primijetili. Strojovođa je ostao šokiran kada ga je na zagrebačkom Glavnom željezničkom kolodvoru dočekala policija, piše Dnevnik. Tada mu je, naime, rečeno da je vlak udario dječaka.


U mjesnoj školi svi su bili zabrinuti kada su shvatili da im nedostaje jedan učenik. Učiteljica i kuharica su krenule u potragu za njim. Vrlo brzo pronašli su beživotno tijelo uz samo prugu. Obavijestili su policiju.

"Obavijestili smo Županiju, obavijestili smo Ministarstvo. Ministarstvo će poslati ekipu za psihološku pomoć učenicima i učiteljima i u matičnu školu i u područnu školu Mađarevo", kaže ravnatelj škole Anđelo Bošnjak.

"Uz prugu ide cesta koja vodi sve do područne škole i dječak ju nije trebao prelaziti. Pruga je poviše ceste, a zašto se popeo na nju, ne zna se" kaže Branko Topolovec, predsjednik Mjesnog odbora, piše Emedjimurje.

Mještani povremeno kao prečac koriste prijelaz preko pruge koji je ograđen, a zatvoren je prije više godina. Dječak od kuće do škole, kažu u selu, ima nešto manje od kilometra.

 

Pročitajte više