DETALJI TRAGEDIJE U BIH U nesreći poginuli sin bivšeg načelnika i rođak, jurnjavu objavili na Instagramu

Foto: Tuzlanski.ba, Screenshot: Facebook

U NOĆI s nedjelje na ponedjeljak, oko 2:30 sati u mjestu Đurđevik kraj Živinica, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica 21-godišnjaka, Ahmed i Enes Muratović.


Ahmed Muratović iz Bašigovaca, kako piše Faktor.ba, sin je bivšeg načelnika općine Živinice, Hasana Muratovića. Enes Muratović bio mu je rođak.

Teške ozlijede u ovoj nesreći zadobio je još jedan mladić koji je bio s njima u vozilu, a radi se o šesnaestogodišnjem Azuru B.

Detalji nesreće se još utvrđuju. Do nesreće je došlo kada je Enes uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom, nakon čega je udario u betonsku ogradu uz dvorište kuće koju je automobil probio te se zabio u kuću.

Tu večer bilo je hladno i sklisko, a čini se da je svemu kumovala velika brzina. Nekoliko sati prije nesreće jedan od mladića je na svom Instagramu objavio snimku na kojoj se vidi kako jure 200 km/h.

Očevici koji su došli na mjesto nesreće nisu mogli vjerovati da je u automobilu netko preživio. No maloljetnik koji je sjedio na stražnjem sjedalu je preživio i dobro se oporavlja. Rođaci koji su sjedili na vozačkom i suvozačkom mjestu, bili su na mjestu mrtvi.

Prijatelji i obitelj se opraštaju na Facebooku

Prijatelji mladića već danima se putem društvenih mreža opraštaju od dvojice rođaka.

"Ožalošćeni smo viješću o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. U ovoj saobraćajnoj nesreći jedna je osoba preživjela. Život je izgubio član našeg Kluba, Ahmed Muratović. Preživjelom brz i uspješan oporavak, poginulim vječni rahmet, a porodicama sabur, želi Uprava našeg Kluba", stoji u objavi KK Živinice.

"Svako od nas je imao osobu koja mu je bila prvi drug/drugarica u životu, pa tako i ja.. I nije bitno što se poslije niste družili k'o prije jer vas je život rastavio, opet kada se sretnete kazete "Hej pa sjećaš li se kad smo..."... Sjećam se i danas prve žmire, prve svađee, i prvog belaja kojeg smo napravili tvom rahmetli djedu... A kome ću ja sada reći "Hej sjećaš li se ?"... Danas je Enese zajedno sa tobom umrlo i moje rano djetinjstvo... Koliko boli ovo hladno decembarsko jutro, čovjek tu bol ne može opisati... Poznavala sam obojicu, Ahmeda ipak manje, ali dovoljno da znam da su obojica bili dobri momci.. Ali život je takav, nikad ne znaš kad mu je kraj...", napisala je Rahima Muratović na Facebooku.

 

""Caaarko moj" kako mi sinoc napisa i ne slutih da će biti i posljednje tvoje javljanje. Tebi rođak Enes Muratović i dragom Ahmedu Muratovicć lijepi Džennet od Uzvišenog molim, a svima nama koji smo vas voljeli puno sabura, a najviše dragim roditeljima", napisala je Adisa Jagodić – Paprikić, Enesova rođakinja.

 

Pročitajte više